Zeer geslaagde reünie met hoge participatiegraad

Een zeer geslaagde reünie met ruim 180 deelnemers van wie er  ruim 50 een bijzondere  en erg gewaardeerde eigen inbreng in het programma leverden: zo kan de tweedaagse reünie worden gekenschetst die op vrijdag 27 en zaterdag 28 april 2012 op Rolduc werd gehouden.

Meteen na binnenkomst op vrijdagochtend kwamen de reünisten terecht in de ‘warmte’ van een klassenontmoeting met vroegere  jaargenoten. In elk van de 9 ‘klassen’ leverde dat onmiddellijk een diepgaand groepsgesprek op over de vraag:  wat heeft Rolduc  vroeger voor je betekend, en wat betekent het nu nóg voor je?
Voor deze – steeds door een van de reünisten geleide – gesprekken werd dankbaar geput uit een mini-enquête waarvan de resultaten per groep waren uitgewerkt.

Volgens een strak geregisseerd schema bewogen de reünisten zich ’s middags naar een grote variëteit aan activiteiten waaruit zij tevoren hadden kunnen kiezen: een viertal themabijeenkomsten die door oud-Rolduciëns zelf waren georganiseerd, een presentatie van het spraakmakende boek Rolduc, de laatste dagen van een klein seminarie, de éénmansvoorstelling Internaat Monoloog, en een rondleiding door het ‘onbekende Rolduc’ langs plekken waar de Rolduciëns in hun studententijd nooit mochten komen…

Na een nostalgisch diner waarbij de voorzitter van het reüniecomité in een zo nu en dan hilarische tafelspeech herinneringen aan vroeger ophaalde,  volgde een gezellige avond. Een door reünisten samengestelde muziekband omlijstte het uiterst humoristische optreden van twee oud-Rolduciëns.
De zaterdag begon met een plechtige Hoogmis. Het was een ‘vierheren-mis’ gecelebreerd door vier oud-Rolduciëns.
Aansluitend was er een boeiende  paneldiscussie tussen vier reünisten die allen in het openbaar bestuur hun sporen hebben verdiend: een oud-staatssecretaris, een burgemeester, een oud-burgemeester en een oud- wethouder.

De tweedaagse werd afgesloten met een au revoir-diner dat werd beëindigd met het door velen met ontroering gezongen  ‘Adieu Rolduc’.

De tevredenheid en waardering over de reünie werd door de deelnemers breed gedeeld. Of zoals één van hen het achteraf in de richting van het reüniecomité verwoordde:
“Hartelijk dank en mijn complimenten voor de manier waarop jullie onze herinnering aan Rolduc hebben geactiveerd.
Het was een geweldig programma met veel keuzes en het moet de commissie veel tijd hebben gekost om alles zo perfect te laten verlopen.
Zeer professioneel allemaal en voor weinig geld hebben we genoten.
Dat zijn GOEDE WERKEN”

Klik op de knop voor de uitgebreide fotoreportage van de reünie 2012:

Foto's Reünie 2012